Decenter R&D: Stvaramo globalno uspešne blokčejn proizvode iz Srbije

Šta je Decenter R&D?

Decenter R&D je težište Decentera i incijativa za istraživanje i razvoj na Ethereumu. U našem R&D-ju su nastali mnogi pionirski poduhvati iz oblasti NFT-a, blokčejn gejminga i decenteralizovanih finansija. Nakon višegodišnjeg fokusa na razvoju DeFi Savera, globalno popularnog alata u oblasti decentralizovanih finansija, vraćamo se R&D korenima. Znanjem, iskustvom i poznanstvima širom ekosistema, želimo da promenimo ustaljene obrasce u nekoj drugoj sferi i time unapredimo živote ljudi.

Šta je naša misija?

Neke od naših glavnih okosnica su pomeranje granica izvodljivog kroz tehnološku inovaciju i borba za suverenost pojedinca u digitalnom i finansijskom svetu. Istražujemo primene novih tehnologija razvijajući rešenja koja će promeniti način funkcionisanja interneta. Strastveno radimo na decentralizaciji interneta čiju budućnost vidimo baziranu na principima transparentnosti, sigurnosti i inkluzivnosti.

Kako radimo?

Istraživanje i razvoj

Cilj R&D-ja je da kreira vrednost: novo (sa)znanje, proizvod ili rešenje koje postojeći proizvodi i drugi timovi u zajednici mogu da koriste. Naše dnevne aktivnosti obuhvataju zajedničko definisanje problema, njihovo rešavanje, ali i temeljno istraživanje. Ponekad sati istraživanja proizvedu tek par linija koda — ali u oblastima gde know how još uvek ne postoji.

Inovacija i eksperiment

Vodimo se strašću i radoznalošću. Eksperimentisanje je u središtu naše kulture, a pomeranje tehnoloških granica je izazov koji rado prihvatamo. Greške su lekcije, a uspesi se slave i najbolji su podstrek za dalje istraživanje.

Deljenje znanja

Verujemo da je mudrost grupe vrednija od genijalnosti svakog pojedinca. Stoga nesebično delimo znanje sa celom zajednicom, znajući da naša inspiracija može doprineti uspehu čitavog ekosistema.

Sloboda i odgovornost

Decenter R&D tim je samoorganizujući. Svi članovi tima su ravnopravni i imaju slobodu i odgovornost da donose odluke i upravljaju svojim radom. Ovo je mesto gde se podstiče kreativnost, saradnja i autonomija, a rad teče kroz brze iteracije, minimum menadžmenta i birokratije.

Portfolio

2017

Cryptage

Gaming

Cryptage je potpuno decentralizovana strateška igra bazirana na Ethereum & IPFS tehnologijama koju smo razvijali kombinujući elemente kolekcionarskih i neobaveznih igara.

2018

Cryptographics

NFT

Cryptographics je projekat koji se bavi digitalnom generativnom umetnosti. U pitanju je jedinstvena fuzija kriptografije, digitalne umetnosti i Web 3-ja, inspirisan dada avangardnim pokretom.

2019

DeFi Saver

DeFi

DeFi Saver je aplikacija za upravljanje digitalnim sredstvima u različitim protokolima za decentralizovane finansije u okviru Ethereum ekosistema.

2020

DeFi Explore

DeFi

DeFi Explore je analitička platforma za neke od najpopularnijih protokola za decentralizovane finansije. Trenutno pokriva protokole kao što su MakerDAO, Liquity i Chicken Bonds.

Koga tražimo?

Ideja je da R&D okuplja tim mladih programera/hakera, stručnjaka sa različitim veštinama i kompetencijama. Želimo da sarađujemo sa ideološki i vrednosno usklađenim ljudima, koji razumeju svrhu decentralizacije i poseduju drajv da budu deo nečeg novog, uzbudljivog i potencijalno velikog. Pored toga, članovi treba da imaju sklonost ka razvoju projekata od nule, a lična motivacija i samostalnost u radu su osobine koje naročito cenimo.

Trenutno smo fokusirani na R&D inženjere koji su se vec susreli sa blockchain tehnologijom, makar kroz toy projekte ili online kurseve. Ipak, ako te interesuje razvoj proizvoda iz biznis ugla, vođenje tima iz tehničkog ugla, istraživanje tržišta, dizajn, bizdev ili marketing proizvoda, javi nam se.

Otvorene pozicije

Process

ApplyMeetTaskInterviewOffer
Circle

Circle

Circle

Circle

Circle

Prijavi se

Upoznaj nas

Uradi zadatak

Live tehnički / Culture fit intervju

Ponuda

1.

Prijavi se


2.

Upoznaj nas


3.

Uradi zadatak


4.

Live tehnički / Culture fit intervju


5.

Ponuda


U potrazi smo za ekipom koja će činiti Decenter R&D

Pogledaj oglas iznad i javi se na mail rnd@decenter.com.